Recepty


Recept na domácí malinovku

Recept na domácí malinovku

Sladce vonící růžová limonáda, která přináší v horkém dni příjemné osvěžení, je oblíbeným nápojem malých i velkých. Limonáda, která dospělé chytne za srdce a vrátí do dětství a dětem rozšíří úsměv na rtech. Řeč je o domácí malinovce, neboli malinové limonádě.  Ovocné...


Čtěte více

Jak vyrobit pesto

Jak vyrobit pesto

Pesto zná každý, kdo miluje italskou kuchyni, především pak jídla z těstovin. V Itálii se běžně setkáte s pestem zeleným, připraveným z bylinek, a s červeným ze sušených rajčat. Pokud hledáte recept na “typické” pesto, pravděpodobně myslíte to z bazalky, piniových oříšků...


Čtěte více

Jak připravit jahodové džemy bez chemie

Jak připravit jahodové džemy bez chemie

Máte rádi marmelády? Tak vás jistě potěší recept na svojí, doma vyrobenou, a to bez chemie. Jahodová marmeláda patří mezi ty oblibenější. Můžete jí dokonce připravit i ochucenou, například kokosem, vanilkou nebo bylinkami. Ti největší labužníci si do jahodové marmelády můžou přidat...


Čtěte více

Jak zahustit polévky

Jak zahustit polévky

Existuje mnoho způsobů, jak zahustit polévky, ať už ji chcete mít hustou jen trochu a nebo hodně. Vždycky doma najdete tu správnou ingredienci, kterou můžete k zahuštění použít. Nabízí se nám k tomu mnoho tradičních i méně tradičních surovin. Jíška, brambor, ovesné...


Čtěte více

Recept na tvarohové tyčinky

Recept na tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky jsou rychlý a velmi jednoduchý způsob, jak si vytvořit dobré mlsání na večer k televizi, nebo když se ohlásí nečekaná návštěva a vy zjistíte, že toho doma moc není. Stačí jen tři běžné ingredience a za pár minut nesete na...


Čtěte více

Jak upéct kringel

Jak upéct kringel

Kringel je věnec připravený z kynutého těsta ovoněného skořicí, který se splétá ze dvou copů vytvořených z rozkrojené rolády. Původně estonský moučník kringel je na povrchu křupavý a uvnitř krásně vláčný. Na první pohled se může zdát poněkud složitý na přípravu, brzy...


Čtěte více

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Tradiční slovenský pokrm, živáňská jehla nebo pečeně, je pochoutka vytvořená z vepřového masa. Dřív se často používalo maso skopové, protože ovcí běhalo po horských strání opravdu hodně. Dnes by se tato dobrota použitím jehněčího masa dost prodražila. Živáňská jehla je založená na...


Čtěte více

Recept na hovězí guláš

Recept na hovězí guláš

Každá domácnost si připravuje guláš podle rodinných receptů a tradic, a tak se může stát, že třeba sousedovic guláš bude úplně jiný než ten náš. Vždyť právě hovězí guláš patří mezi jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů i zahraničních turistů. A protože více...


Čtěte více

Jak si upéct rybí filé

Jak si upéct rybí filé

Rybí maso je zdravé, to ví i malé děti. Je bohaté na plnohodnotné bílkoviny a minerály, patří mezi maso lehce stravitelné a je vhodné do všech možných diet. Rybí maso by mělo zcela neodmyslitelně patřit do našich jídelníčků, bohužel většina české populace...


Čtěte více

3 nejoblíbenější italská jídla

3 nejoblíbenější italská jídla

Italskou kuchyni miluje každý na světě. Ať už si je vaříte podle původních receptů, nebo si je upravujete podle svých chutí, italská jídla jsou oblíbená pro svou jedinečnost a rozmanitost. Na své si přijde snad každý – pizza, pasta (tedy těstoviny připravené...


Čtěte více

Page 8 of 25« First...678910...20...Last »