Recept na domácí chléb
Domácí chléb je stále velmi oblíbený a spousta hospodyněk už si ho zase začala doma péct. S velkou oblibou se peče v domácí pekárně, ale i bez ní si můžete připravit čerstvý křupavý domácí bochníček, upečený na plechu v troubě. Jak jste...
Čtěte více
Pizza Prosciutto – recept
Italové jsou známí milovníci jídla a tak není divu, že jejich kuchyň je celosvětově velmi oblíbená. Dokáží skvěle kombinovat vůně a chutě ingrediencí, které jsou velkým lákadlem doslova pro každého. Vůně italské kuchyně u vás doma? Proč ne? Udělejte si doma svojí...
Čtěte více
Tipy na rychlý oběd do 40 minut
Máte rádi doma uvařená jídla, ale stále bojujete s nedostatkem času? Pak právě pro vás jsou naše dva recepty na “rychlovky” z těstovin. Sázíme na zdravý životní styl, takže jsme v obou případech zvolili celkem nezvyklou kombinaci s rybou. Pro rychlou přípravu...
Čtěte více
Česnek – informace a účinky
Česnek jídlu přidává na výraznější chuti, tělu zase na zdraví. Má pro nás opravdu mnoho příznivých vlivů, především má silné antibakteriální a protiplísňové účinky. Je bohatý na vitamíny, selen, vápník a jód. V česneku se ukrývá chemická látka alicin, zodpovědná za charakteristické...
Čtěte více
Recept na housky
Kupované housky ”raženky” tak nějak nebývají chuťovým zážitkem, jako tomu bývá u ručně pletených houstiček pečených v soukromých pekárnách. Za takovou pletýnku si ovšem zase trochu připlatíte. Druhá možnost je upéct si vlastní housky doma. Upéct si kvalitní voňavé housky je práce...
Čtěte více
Jak sušit šípky
Plody šípku jsou velmi bohaté na vitamín C, který s přicházejícím sychravým počasím jistě oceníme jako prevenci proti nachlazení. Šípek se kromě podpoření imunity používá také k léčbám močových cest, naše babičky ho používaly na menstruační bolesti a dokonce má i detoxikační...
Čtěte více
Recept na vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy...
Čtěte více
Jak upéct kachnu
Řada hospodyněk si na pečení kachny netroufá, její příprava jim připadá složitá. S dnešními kuchyňskými spotřebiči je to ale záležitost tak jednoduchá, že dozlatova upečenou kachnu zvládne i kulinářský začátečník. Abyste si i vy upekli chutnou kachničku, stačí vám trouba s termostatem...
Čtěte více
Recept na vánočku
Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať...
Čtěte více
Recept na medové perníčky
Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky,...
Čtěte více