Zeleninové ragú na jáhlech

Napsal

Zeleninové ragú na jáhlechDržíte štíhlou linii a sháníte recept na zdravý oběd? Vyzkoušejte zeleninové ragú. Zabere vám 45 minut.

Potřeby pro dvě osoby:

200 gramů jáhel, jódová sůl
Jedna velká cuketa
2-3 stonky řapíkatého celeru
3 velká rajčata
1 velká cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
200 gramů zeleninového vývaru
3 lžíce nasekaných bylinek (například petrželka, rukola, pažitka)
Černý pepř
2 polévkové lžíce strouhaného sýra

Postup:

Jáhly umyjeme teplou vodou a necháme krátce odkapat. Ve 400 ml vody je přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni necháme asi 25 minut vařit. Cuketu a celer očistíme a umyjeme. Cuketu nejprve podélně rozčtvrtíme a pak nakrájíme na asi centimetr silné kousky. Celer nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme napříč a odstraníme jadérka. Dužinu rajčat nakrájíme na větší kousky, přitom nezapomeneme odkrojit stonek. Cibuli oloupeme, nakrájíme na šestiny a oddělíme od sebe jednotlivé vrstvy. Poté oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenká kolečka.
Nakrájenou zeleninu smažíme na rozpáleném oleji ve velké teflonové pánvi, asi pět minut za mírné teploty. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme pět minut dusit. Pak přimícháme bylinky a vše dochutíme solí a pepřem.
Jáhly promícháme a rozdělíme na dva talíře. Přidáme zeleninové ragú a podáváme posypané strouhaným sýrem. Zeleninové ragú můžete podávat také s rýží, bulgarem či kus-kusem.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *